Codemasters F1 2020: in de review

Ben je fan van de Formule 1 en lijkt het jou gaaf om zelf een coureur te zijn? In F1 2020 van Codemasters zit je zelf achter het stuur. In deze nieuwe game kan je racen op alle 22 circuits die op de oorspronkelijke racekalender van 2020 stonden. Ten opzichte van 2019 heeft deze game 2 grote toevoegingen:

  • Racen op de nieuwe circuits van Circuit Zandvoort en Hanoi. Hanoi is een circuit door de smalle straten van de Vietnamese hoofdstad. En daarnaast is er weer een Nederlands circuit sinds 35 jaar, wat het spel voor de Nederlandse fan nog leuker maakt.
  • My Team modus: een aparte modus naast de reguliere modus waarin jij als coureur en teambaas je eigen team runt. Je telt dan als elfde team en er zullen in dat seizoen 22 auto’s meerijden. Je mag in deze modus veel zelf beslissen: je eigen auto, je faciliteiten, je sponsoren en het ontwikkelen van je auto

Graphics & geluid

Voor de Nederlandse fans zit er nog een toevoeging bij die mogelijk als een verrassing komt: voor het eerst is er commentaar van Olav Mol toegevoegd. Andere landen kregen al commentaar van hun eigen commentator(en) te horen.

Ondanks de grote toevoegingen in dit spel zijn de graphics hetzelfde als in F1 2019, dus daar is geen verdere verandering in aangebracht. Ook wordt er vermeld dat je kan racen met split-screen en dat dat nieuw is, maar het spel is hierin zeker niet een uitzondering.

Het racen met split-screen gaat hartstikke prima en het is een leuke extra wanneer je de game in huis gehaald hebt.

F1 2020 Game Review

Gameplay

Het spel is vooral bedoelt voor fans van de Formule 1 die rondjes willen rijden en de (nieuwe) circuits willen ontdekken, niet voor simracers die hun rondetijden steeds willen verbeteren.

Zo wordt er bijvoorbeeld regen nagebootst, maar minder heftig dan wanneer je daadwerkelijk op het circuit zou racen. De game is meer bedoelt door mensen die elke zondag dat er geracet wordt met adrenaline voor de televisie zitten.

De leukste en meest realistische manier van spelen is wanneer je dit doet met een stuurtje en pedalen. Je snelheid doseren kan namelijk wat lastiger zijn met alleen de gameconsole.

Daarbij krijg je ook meer de feeling van het racen wanneer je die extra benodigdheden ter beschikking hebt. Het is wel zeker een game waar je hard in moet werken en die zeker uitdagend is.

Voor echte fans

Kijk je elke race, volg je het nieuws om de circuits en baal je als Max niet wint? Dan is dit een tof racespel voor jou.

Ben je zo enthousiast over racen dat je een zo snel mogelijke raceronde wil neerzetten en deze constant wilt verbeteren? Dan kan deze game mogelijk wat minder bij je passen.

Het spel ziet er goed uit, er zitten leuke toevoegingen aan het spel en je hebt er geen extra benodigdheden voor nodig. Aan jou de keuze of je voor F1 2020 gaat, of bij F1 2019 blijft.

Uiteraard wil je deze game spelen voor de meest voordelige prijs. Op onze website vergelijken wij de beste prijzen van verschillende gaming leveranciers.

1 Reactie
  1. Echt een top game!

Laat een reactie achter

Gamen - De beste gaming prijzen