Onze keuze

The Last of Us Part 2: in de review

The Last of Us Part 2, de langverwachte opvolger van The Last of Us (2013) is op 19 Juni, 2020 uitgebracht voor de Playstation 4. Deze single player, stealth-action game is net als zijn voorganger een spel dat sterk op het verhaal leunt om een episch avontuur voor de speler te creëren.

Vooral spelers die houden van prachtige graphics, uitdagende gameplay, en een geweldig geschreven verhaal zullen ook het tweede deel van deze franchise willen spelen.

In de verschillende reviews die geschreven zijn door critici wordt er met veel lof over dit spel gesproken. En hoewel het geen perfect spel is, zijn de meeste het erover eens dat het een waardige opvolger van The Last of Us is.

Hieronder kun je lezen wat critici zoal te zeggen hebben over dit epische spel.

The Last Of Us Part Ii

Gameplay

Net als zijn voorganger, is dit een stealth-action gefocust spel. Het eerste wat opvalt in de reviews is de AI van de vijanden. Deze reageren op veranderingen in de omgeving, en de menselijke vijanden herkennen zelfs hun vrienden wanneer ze dood op de grond liggen.

Hierdoor veranderen ze hun zoekpatronen afhankelijk van waar ze het lichaam gevonden hebben. De verschillende facties hebben ook een andere vechtstijl, die ieder hun eigen uitdaging bied. Dit zorgt niet alleen voor een snel veranderende gameplay, maar houd het spel continu spannend en uitdagend.

Veel van het spel draait ook weer om het verzamelen en maken van gereedschappen en wapens om je tegenstanders af te leiden of te doden. Het blijft dus belangrijk om altijd bezig te zijn met het verzamelen van onderdelen die in de wereld te vinden zijn.

The Last Of Us Part Ii Review

Dit kan het verhaal soms onderbreken en niet iedere speler wil daar veel tijd aan besteden. De Geïnfecteerde vormen een minder intelligente, maar net zo’n gevaarlijke dreiging als de menselijke vijanden. Wanneer je er één tegenkomt, zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Er zijn verschillende types, die ieder op een andere manier uitgeschakeld moeten worden. De uitdagende en soepele gameplay is volgens critici één van de grootste pluspunten van dit spel.

Het verhaal

Het verhaal is wat het eerste spel zo bijzonder maakte. En dit zetten ze nu ook weer door in het tweede deel.

Het is een verhaal dat verder bouwt op die van zijn voorganger, waardoor er veel diepgang in kan zitten.

Een van de kritiekpunten was echter dat ze hier af en toe te veel diepgang aan toegevoegd hebben, waardoor je verdwaald kunt raken in het verhaal. Maar dit zijn slechts enkele momenten.

Het grootste deel is meeslepend en spannend, waardoor je constant door wilt blijven spelen. Het verhaal is stelt diepe vragen over ethiek, is inclusief en zal flink wat emoties los kunnen maken.

Zo ligt een van de morele conflicten waar je mee te maken krijgt in het feit dat je soms honden moet doden om niet betrapt te worden.

Het vermijden hiervan voegt ook een extra laag aan de gameplay, maar zal het voor hondenliefhebbers lastig zijn om er helemaal aan te ontkomen.

The Last Of Us Part Ii Review 1

Graphics en controversie

Naughty Dog staat bekend om hun games met geweldige graphics, en ook in The Last of Us part 2 hebben ze deze verwachtingen waargemaakt.

Prachtige landschappen met details waar je urenlang in rond kunt dwalen, en geweldig weergegeven emoties van de acteurs die de karakters echt tot leven brengen.

Het is opvallend dat er relatief veel negatieve speler reviews op het internet te vinden zijn. Dit heeft echter weinig met het spel zelf te maken, maar met de seksuele oriëntatie van Ellie, wat al sinds de uitbreiding van het eerste spel bekend is.

Het is een geweldig spel voor mensen die van story-driven games houden. Het is een waardige opvolger van het eerste spel, en een perfecte combinatie van Hollywoodfilms en leuke gameplay.

The Last Of Us Part 2 spelen?

Het is goed te begrijpen dat je The Last of Us Part 2 wilt spelen. Uiteraard voor de meest voordelige prijs. Op onze website vergelijken wij de beste prijzen van verschillende gaming leveranciers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Gamen - De beste gaming prijzen